Alle temamøder er gratis og afholdes i Roskilde.

 

Arrangementet er allerede afhold

Afholdes: Torsdag, 7. februar 2013 - 17:00 - 19:00


UGIFTE SAMLEVENDE – HVAD ER KONSEKVENSERNE?

I dag er det helt sædvanligt, at et forhold prøves af i en periode ved at bo sammen. Nogen har den principielle opfattelse, at de ikke vil gifte sig. ”Gift er noget man tager – ikke noget, man bliver”, som nogen ynder at sige.

Det er meget vigtigt, at ugifte samlevende kender konsekvenserne.

Og du kan på forhånd tage fat om konsekvenserne. Det får du mange gode råd om på dette kursus.Jeg gennemgår samlivets udfordringer – helt fra de ugifte flytter sammen til samlivet ophæves - enten ved at de ugifte flytter fra hinanden eller ved dødsfald.

Du får også en idé om, hvorvidt ugifte samlevende har forpligtelser overfor hinanden, og hvilke aftaler de ugifte kan (og måske bør) indgå med hinanden.

Hvad du særligt skal være opmærksom på, hvis du køber ejendom eller andre aktiver med din samlever, vil blive drøftet nøje.

Sidst men ikke mindst vil du efter kurset være klar over, hvor galt det kan gå uden et testamente og få styr på pensions- og forsikringsaftalerne.

Kurset er naturligvis relevant for ugifte samlevende – både før, under og efter ophævelse af samlivet. På kurset plejer også at deltage forældre, som er bekymret for børnenes situation.

MÅLGRUPPEN
I særlig grad personer, som mener, at de er helt afklarede om, at de ikke ønsker at blive gift men gerne leve sammen – og eventuelt interesserede forældre. Sammenholder du med kurset ”parforhold med og uden papir”, er sidstnævnte mere tilrettelagt for dem, som vil have præciseret forskellene og træffe deres valg ud fra det.

UNDERVISER
Viggo Bækgaard, advokat (H) og mediator. Du kan læse mere om min baggrund her.

HAR DU SPØRGSMÅL
Hvis du har særlige punkter, som du ønsker omtalt, så er du velkommen til forud for kurset at maile spørgsmål til mig på vb@forumadvokater.dk. Jeg glæder mig til vi mødes.