Roskilde Roklub kåret til årets idrætsklub

Print

Skrevet af Allan Ohms d. 24/1 - 2011

Forum Advokater er hovedsponsor for Roskilde Roklub, der netop er blevet kåret som årets idrætsklub. Den første forening, der har opnået denne hæder tre gange.

På billedet ses Bastian Secher er med sine 11 år roklubbens yngste medlem og dyrker sin elskede sport på dispensation fra 12-årsreglen i Roskilde Roklub.
R-sporten løber nemlig i hans blodårer, og entusiasmen bruser bare yderligere sådan en tirsdag aften, hvor han er med til at fejre begivenheden Årets Idrætsklub.
- Min morfar (Niels Henry Secher, red.) har været verdensmester i roning, og min far har også været en af klubbens gode kaproere. Jeg vil gerne selv være god, fortæller den kække purk stilfærdigt.
Han har endnu bare et lille halvt års medlemskab på kontoen og kun enkelte oplevelser i robåden. Men han er fast besluttet og fornemmer, at han meldt sig ind i en klub, der fostrer vindere og glade medlemmer.
Den gamle guld-vinder
Finn Pedersen kan kun give den 11-årige roaspirant ret.
Han er selv OL-guldvinder fra legene i London i 1948 og kender klubben på havnen i Roskilde som stedet, hvor drenge bliver til mænd og mænd til vindere. Hvis man altså har indstillingen og talentet.
Den 85-årige rolegende fra Roskilde kender også klubben som et hyggeligt sted, hvor det er rart at komme, også når man ikke kandidere til sæsonens titler.
- Jeg tror, der er et stærkere sammenhold i en provins-klub som vores. Det er derfor, jeg stadig kommer hver uge.
- Men rosporten har jo forandret sig meget siden min tid.

Kilde: Roskilde Avis, der sammen med Forum Advokater, Home, Danske Bank, Dansk Revision og Renovationstransport A/S er hovedsponsor for Roskilde Roklub. Forum Advokater yder sponsoratet som et led i vores CSR-politik.