Nye regler for registrering og fornyelse af .dk-domæner

Print

Oprettet d. 17/2 - 2005

DIFO har vedtaget nye Regler for registrering, administration og konfliktløsning vedrørende domænenavne under top level domænet .dk. Reglerne trådte i kraft den 1. januar 2005. De væsentligste ændringer gennemgås kort.

Nedsat gebyr for registrering og fornyelse af domænenavne
Gebyret for registrering og fornyelse for 1 år er sat ned til kr. 50,00 mod tidligere kr. 60,00.

Samtidig kan man nu vælge at betale for 2, 3 eller 5 år af gangen, hvor det tidligere kun var muligt at betale for 1 års registrering eller fornyelse. Hvis man registrerer eller fornyer for 5 år opnår man endda en ”mængderabat” på kr. 50,00, da gebyret for dette blot er kr. 200,00.

”Kvalificeret” domænenavn
Det er nu også blevet muligt at bestille en særlig serviceydelse hos DK Hostmaster.

Den særlige serviceydelse opnås ved at indgå en aftale med DK Hostmaster om, at det enkelte domænenavn får status som ”kvalificeret” domænenavn mod en årlig betaling på kr. 40,00.

Når et domænenavn er kvalificeret, forpligter DK Hostmaster sig dels til, at sørge for opdatering af registreringsoplysningerne efter CPR- eller CVR-registeret, dels til at kontakte registranten af domænenavnet inden domænenavnet suspenderes eller slettes, i tilfælde af manglende betaling af brugsafgiften.

De nye regler trådte i kraft den 1. januar 2005 (advokatfuldmægtig Lars Bing Lauritzen)

Denne artikel bringes af Forum Advokater – Lovorientering som led i et samarbejde med von Haller Advokatfirma. von Haller Advokatfirma leverer juridiske nyheder om it-ret til Lovorientering.