Microsoft fik ikke overdraget retten til domænenavnet mocosoft.com

Print

Skrevet af Forum Advokater d. 3/1 - 2005

WIPO afgjorde den 25. november 2004 sagen mellem det spanske selskab Mocosoft og Microsoft Corporation vedrørende retten til domænenavnet mocosoft.com

Efter i længere tid at have ført succesfulde sager mod registranter af domænenavne, der er mere eller mindre forvekslelige med navnet ”Microsoft”, er den amerikanske softwaregigant kommet til kort overfor et mindre spansk selskab.

Microsoft har med held angrebet registranter af domænenavne så som mikerosoft.net, microsof.com og mikerowesoft.com. Sidstnævnte sag blev genstand for massiv medieopdækning og blev forligt ved, at Microsoft betalte registranten (en 17-årig dreng ved navn Mike Rowe) med en stribe af virksomhedens egne produkter.

I sagen vedrørende mocosoft.com investerede registranten, det spanske selskab Mocosoft, i at få 3 panelister til at afgøre sagen i stedet for én. Denne investering gav afkast, idet panelisterne var enige om, at ”moco” ikke fonetisk var forveksleligt med ”micro”. Domænenavnet blev således ikke overdraget til Microsoft, og sagen kan dermed ikke understøtte den præcedens, der er skabt med sagen om mikerosoft.net.