Jeg undres …

Print

Skrevet af Erik Øvlisen d. 10/10 - 2016

Jeg er sikker på at de fleste danskere vil nikke genkendende til, at Skatteministeriet må betragtes som ganske kreative, når det kommer til at finde på skatter og afgifter til at fylde en slunken statskasse. Derfor stopper jeg også op og bliver forundret, når jeg støder på en regel, hvor Skat må afslå at modtage borgerens penge, selv om man vel med rimelighed kunne argumentere for, at der vel skal være ret til at betale til statskassen.

En person bosiddende Østrig holder altid ferie altid Danmark hos bekendte og venner. Ferieopholdene er af op til 3 måneders uafbrudt varighed, men overstiger ikke 180 dage om året. Personen bor altså ikke i Danmark og er derfor ikke fuldt skattepligtig. Personen spørger nu Skat om han kan købe en bil og indregistrere den i Danmark. Dette får personen nej til al den stund, at han ikke bor i Danmark. Personen spørger så om han må køre i sin østrigske bil i Danmark uden at betale dansk afgift. Selvfølgelig må han det, da han kun er her på ferie og ikke bor i Danmark. Så får personen blod på tanden. Da han er mageligt anlagt, kan han vel så lige så godt lade bilen på de østrigske plader stå i Danmark mellem hans ferieophold? ”Ja” svarer Skat. Da han ikke bor i Danmark, skal han ikke betale dansk registreringsafgift.

Sådan er reglerne. Selv om det kan undre, at en udlænding ikke kan købe en bil på danske plader. Der skal kun betales dansk registreringsafgift, såfremt ejer eller bruger bor i Danmark. Men husk nu at man nemt bliver bruger. Som bosiddende i Danmark må du som udgangspunkt ikke føre en bil, som er indregistreret udlandet. Den væsentligste undtagelse er, at man godt må køre i en udenlandsk indregistreret bil, såfremt den udenlandske ejer eller bruger sidder ved siden af på passagersædet.